Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Hoe eenzaamheid tegengaan in de woonzorgcentra? “Videobellen werkt beter dan aan het raam zwaaien”

Written by on 21 oktober 2020

“Fysiek contact maakt deel uit van goede zorg. Dat is ook wat we altijd hebben willen bieden, alleen was dat in de eerste golf bijna niet mogelijk”, beaamt Margot Cloet, de topvrouw van Zorgnet Icuro, de grootste koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen.

“We hebben nu de absolute ambitie om bezoek en contact te blijven mogelijk maken. Maar het moet realiseerbaar zijn”, aldus Cloet over de aanpak tijdens deze nieuwe coronagolf.

Cloet roept bezoekers op om voldoende afstand te houden, om soms eens een contact af te wisselen met videobellen en om zeker niet de dag na een kotfeestje of na een afspraak met vrienden op bezoek te gaan. “Dan denk ik dat we het kunnen volhouden. Maar ik sluit natuurlijk niet dat we bijkomende maatregelen zullen moeten nemen, al is daar op vandaag geen sprake van.”