Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


CEO UZ Brussel over coronagolf: “Men kan niet zeggen dat we het niet wisten, pijnlijk dat systeem zo traag reageert”

Written by on 21 oktober 2020

Al op 22 juli deelde dokter Noppen een grafiek op Twitter waaruit bleek dat we in de week van 2 november een nieuwe piek zouden bereiken als “we nog wat blijven aanmodderen”. “En dat is wat we nu zien gebeuren”, vertelt Noppen. “Dat maakt het extra pijnlijk omdat men toch niet kan zeggen “We wisten het niet”. Heel wat mensen hebben dit voorspeld en dan is het extra pijnlijk om te zien dat het mechanisme, het systeem, daar zo traag mee omgaat.”

“Op het moment dat de maatregelen versoepeld werden, ik herinner mij die Nationale Veiligheidsraad op die woensdag nog… Toen begonnen de eerste patiënten binnen te komen op intensieve zorg, met twee witte longen en in buiklig. Dat krijg ik niet uitgelegd aan mijn personeel. De overheid kent de cijfers. Dat is voor het personeel zeer moeilijk, de frustratie en de boosheid daarover”, aldus Noppen.