Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Betogers beschoten met scherp in Nigeria, “verschillende doden” volgens getuigen 

Written by on 21 oktober 2020

Na twee weken van protest was er een avondklok ingesteld in Lagos, het zakencentrum en de grootste stad van Nigeria. Maar een grote groep betogers overtrad het uitgaangsverbod en hield gisteravond een sit-in aan de Lekki-tolpoort, een bekend plein in de stad. Het protest verliep vreedzaam.  Maar toen de avondklok inging, werden de straatlampen gedoofd en werd er plots op de betogers geschoten, zeggen getuigen.

Fotograaf Inyene Akpan vertelde achteraf aan persbureau AP dat “meer dan 20 soldaten aan de tolpoort aankwamen en het vuur openden. Volgens hem werden twee mensen gedood. Andere bronnen spreken over 10 dodelijke slachtoffers. De lokale overheid heeft het over 30 gewonden.

De situatie is onduidelijk, omdat soldaten het plein gebarricadeerd hielden en haalden zelf lichamen weghaalden. Ambulances werden volgens de getuigen niet toegelaten. Ook op sociale media zijn bloederige taferelen de wereld ingestuurd. (Lees verder onder tweet)