Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Zijn “luxetests” voor corona nog  verantwoord? “Voetbalclubs krijgen geen voorrang op andere medische testen”

Written by on 20 oktober 2020

Voor de cultuursector is een schatting nog moeilijker omdat alles nog meer versnipperd is dan bij de grotere sportevenementen.

Een quizprogramma als “De slimste mens ter wereld” bijvoorbeeld werkt met preventieve coronatests voor de kandidaten, maar dat zou alles zou, samen met andere coronatests, beperkt blijven tot een 50 à 60. Lies Maesschalck van “Vier” begrijpt de vraag van professor Goossens wel: “Wij zijn niet belangrijker dan de volksgezondheid“, zegt ze, ook al heeft het programma om en bij het miljoen kijkers.

Als de tests voor cultuur en entertainment niet meer zouden mogen, dan legt “Vier” zich daarbij neer, zegt ze, “maar wij zetten alles op alles om coronaproof te zijn met “De slimste mens” en zouden ook zonder de extra preventieve coronatests kunnen blijven draaien.”