Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Voedselhulp voor Burkina Faso bijna op, Verenigde Naties slaan alarm: “Nu reageren om catastrofe te vermijden”

Written by on 19 oktober 2020

Nu is een derde van het grondgebied in handen van gewapende groepen die dorpen platbranden, en mannen, vrouwen en kinderen doodschieten. In 2020 hebben de terroristen al meer dan duizend mensen gedood. 

De bevolking is er massaal weggevlucht. De Verenigde Naties spreken van de snelst groeiende vluchtelingencrisis ter wereld. Begin 2019 waren er 60.000 ontheemden, mensen op de vlucht in eigen land. Een jaar geleden waren dat er al 200.000, op dit moment meer dan een miljoen.  

Volgens Unicef zijn 535.500 kinderen acuut ondervoed. 156.500 kinderen lopen een onmiddellijk risico om te sterven van de honger. Zo’n drie miljoen mensen in Burkina Faso hebben humanitaire hulp nodig.  

In het ziekenhuis van Kaya, waar de meeste ontheemden naartoe vluchtten, is de capaciteit al lang overschreden: daar liggen nu twee tot drie ondervoede kinderen per bed. (De tekst gaat voort onder de foto’s.)