Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Resultaten coronatesten laten dagen op zich wachten, vader getuigt: “Zoon van 7 moest week nodeloos in quarantaine”

Written by on 19 oktober 2020

Lang wachten op een testresultaat betekent ook al die tijd thuisblijven in voorlopige quarantaine. “Mijn zoon Otto is zeven jaar oud en moest zich laten testen na een positief geval in de klas”, getuigt vader Steven De Backer uit Deurne op Radio 2 Antwerpen. “Die test is maandagmiddag afgenomen en pas nu, een week later kennen we het resultaat dat gelukkig negatief was. Elke dag zit je vruchteloos te bellen met de huisarts, het onlineplatform te checken. Elke dag kwam er weer een dagje thuisblijven bij. Gelukkig kan ik telewerken maar telkens moet je je kind teleurstellen. Hij wilde liever bij zijn vriendjes op school. Leg een zevenjarige maar eens uit dat hij thuis moet blijven omdat het systeem niet goed werkt.”