Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Liveblog: UAntwerpen volgende week naar “aangescherpt oranje”, nieuwe maatregelen gaan vandaag in

Written by on 19 oktober 2020

Er zijn opmerkelijk weinig files vanmorgen, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, al is dat op dit ogenblik maar een indruk. Harde cijfers zullen we pas later krijgen. VRT-verkeersanker Hajo Beeckman meldde vanmorgen op Twitter dat de strengere coronamaatregelen effect lijken te hebben op het pendelverkeer; “rond 7u30 erg weinig ochtendfiles #telewerk.”

 “Zo’n 60 kilometer files op de Vlaamse snelwegen om 8 uur maandagmorgen is inderdaad opmerkelijk weinig, en om 8.30 uur was dat cijfer al flink aan het dalen”, bevestigt Bruyninckx. “Een botsing op de Antwerpse Ring in de richting van Gent maandagochtend zou normaal een kanjer van een file moeten geven, maar nu is het amper een beetje aanschuiven, ook dat is een teken aan de wand”, vinden ze in het Vlaams Verkeerscentrum.

“Maar of dit nu een direct gevolg is van het feit dat thuiswerk de norm moet worden, kan ik niet met zekerheid zeggen”, vervolgt Bruyninckx. “Er is de voorbije weken al veel thuisgewerkt. Harde cijfers krijgen we elke maandag. Straks dus de cijfers van de voorbije week, de cijfers van deze week zullen we pas volgende maandag krijgen. Dan zullen we kunnen zien of de indruk die we vandaag hebben ook door de cijfers wordt bevestigd.”