Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


“De laatste smaakt, het zal pijn doen”, sombere toon bij Gentenaars die voor de sluiting laatste keer op café gaan

Written by on 19 oktober 2020

Lieselotte en Frederik hebben een eigen horecazaak in Zottegem, maar komen de Gentse zaken steunen. In de namiddag was hun eigen zaak nog open. Het koppel heeft elk moment dat ze mochten openen, de zaak ook open gehouden. Ze zijn teleurgesteld en hebben het gevoel gestraft te worden. “Jammer van onze inspanningen om alles coronaproof te maken. Dit doet pijn, het is een maat voor niets geweest.”

Marie en Jacob hebben beslist om nu thuis te koken. Ze hopen dat Kerst en Nieuwjaar kunnen doorgaan. Jacob voelt zich machteloos: “het is een domper en we moeten er ons bij neerleggen.”

De politie is zondagavond enkele keren tussenbeide gekomen voor geluidsoverlast en feestjes na 23 uur, het sluitingsuur. Dat was het geval in café Morris in Klein Turkije en café Damberd op de Korenmarkt. 

Bekijk ook de journaalreportage met reacties van de laatste klanten in een Gentse horecazaak: