Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Blijven slapen op hotel: een achterpoortje om uit eten te gaan nu cafés en restaurants dicht zijn?

Written by on 19 oktober 2020

Uit gaan eten en meteen ook blijven slapen, wordt dat de nieuwe trend de komende weken nu cafés en restaurants gesloten zijn? Hotels en B&B’s mogen in elk geval open blijven en eten en drinken serveren. Er zijn wel bepaalde voorwaarden: je moet blijven overnachten, je mag maar met vier aan een tafel zitten en geen alcohol meer bestellen na 20 uur ’s avonds.

Een kleine rondvraag van Radio 2 Vlaams-Brabant leert ons dat grote zakenhotels of hotelketens het heel beperkt houden wat eten betreft. Veel seminaries en vergaderingen zijn sowieso afgelast en alles weer opstarten voor wat zakengasten is moeilijk. 

Hotel-, wijn- en brasseriegroep Lodge denkt net als de meeste horecamensen nog na hoe ze het gaan aanpakken. Zo zal mogelijk enkel brasserie en hotel De Pits in Heusden-Zolder volledig blijven draaien. De zaken in Leuven en Aarschot zullen enkel een beperkt aanbod hebben voor de hotelgasten.