Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Presidentsverkiezingen in een verscheurd Bolivia: keert de rust weer of vloeit er straks opnieuw bloed? 

Written by on 18 oktober 2020

Verschillende onafhankelijke onderzoeken zijn tot het besluit gekomen dat er vorig jaar niet is gefraudeerd en dat Morales wel degelijk 10 procent voorsprong haalde op z’n rivaal Mesa.

Volgens de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) was er wel fraude in het spel, maar haar rol is omstreden. De New York Times schreef deze zomer dat haar fraudeclaim niet gefundeerd was, door verkeerde cijfers en bedenkelijke methodes. Waarop OAS-directeur Luis Almagro de krant beschuldigde van Stalin boven de waarheid te verkiezen. De International Crisis Group (ICG) waarschuwt dat de OAS, door de verkiezingen te delegitimeten, het vertrouwen in zichzelf heeft ondermijnd. Maar de OAS blijft achter haar conclusies staan en kijkt nu opnieuw toe op de verkiezingen, met hetzelfde team als vorig jaar.