Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Streng waar het kan, de rest is jouw verantwoordelijkheid: zo gaat de politie de nieuwe regels controleren

Written by on 17 oktober 2020

De bedoeling is ook dat er streng wordt opgetreden. “Dat was gevraagd door het kabinet van Binnenlandse Zaken”, zegt Paelinck.  Van een eerste sensibiliseringsfase is geen sprake. “Men kent de toestand zeer goed, de toestand is dramatisch, dus er is dan ook beslist om onmiddellijk op te treden”, aldus Paelinck.

De politie heeft de prioriteiten bepaald, en die liggen vooral bij de maatregelen die eenvoudig te controleren vallen. “We gaan capaciteit steken in het toezicht op het sluiten van cafés en restaurants, het samenscholingsverbod van 4 personen, het toepassen van de avondklok van middernacht tot 5 uur en ook toezien dat er geen alcohol verkocht wordt na 20 uur”, zegt Paelinck. “En we gaan ook de nodige aandacht besteden aan de vermoedelijke lockdownfeestjes die zouden kunnen opduiken.”