Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


Liveblog: afgelopen dinsdag voor het eerst meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen in ons land

Written by on 17 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Coronacijfers: afgelopen dinsdag voor het eerst meer dan 10.000 nieuwe besmettingen per dag

De coronacijfers in ons land blijven onverminderd toenemen. Afgelopen dinsdag zijn er in ons land voor het eerst meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van wetenschapsinstituut Sciensano. Het gaat om bijna 10.400 nieuwe besmettingen. Een week voordien waren het er nog 5.700. Het gaat dus om bijna een verdubbeling.

Tussen 6 en 13 oktober kwamen er elke dag gemiddeld 6.764 besmettingen bij, dat is ook bijna dubbel zoveel als de week voordien. Er overleden gemiddeld 25 mensen per dag, bijna 12 meer dan de week voordien. En ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt snel: de voorbije week zijn er elke dag gemiddeld 240 covidpatiënten opgenomen, 50 méér dan de week voordien. 

Bekijk hier het videodagboek van onze wetenschapsjournalist Koen Wauters die besmet is met het coronavirus

VRT NWS-collega Koen Wauters is zelf besmet met het coronavirus en houdt vanop zijn ziekbed een videodagboek bij.  Hij heeft milde symptomen, in zijn geval extreme vermoeidheid. “Ik schrik van de kracht van corona. Voor kwetsbare mensen moet dit nog veel erger zijn,” zegt hij. De wetenschapsjournalist in hem voegt er aan toe: “Maar ergens heb ik wel respect voor dat virus.” 

Klik op onderstaand artikel en lees meer:

Uitgaven om economie te steunen in de VS doen begrotingstekort stijgen

Het Amerikaanse begrotingstekort is in 2020 naar een historisch hoog niveau geklommen. Oorzaak zijn de uitgaven om de economie te ondersteunen in de coronacrisis. Het tekort is groter dan 3.000 miljard dollar, met voorsprong het hoogste niveau ooit.

Klik op onderstaand artikel en lees meer:

Lees hier de liveblog van gisteren