Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Zorgen over toenemende eenzaamheid bij ouderen: “Als dit nog lang duurt, zal de schade enorm zijn”

Written by on 16 oktober 2020

Voor de corona-epidemie uitbrak, had Noëla gehoopt dat ze in de tijd die haar resteert nog vele dingen kon meemaken, samen met de familie, kleinkinderen en vrienden. “Maar daar is nu wel even een rem op gezet”, zegt ze. 

Reypens ziet haar kleinkinderen nog wel, vooral de jongsten. Maar de oudere kleinkinderen, de tieners, ziet ze veel minder omdat zij zich ervan bewust zijn dat zij mogelijk een gevaar kunnen betekenen voor hun grootouders. 

“Zij houden echt wel afstand.” En dat valt Noëla moeilijk. Toen een kleindochter van 13 een aantal weken geleden iets kwam ophalen, bewaarde het meisje afstand, hield ze haar mondmasker op en hield ze het bezoekje heel beperkt in de tijd, omdat ze zich bewust is van de risico’s. “Heel jammer, het doet een beetje pijn”, geeft Noëla toe.