Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vlaamse quinoa, boer en burger dicht bij elkaar en aandacht voor lokaal: minister Crevits werkt voedselstrategie uit

Written by on 16 oktober 2020

Crevits wil dat er ook geïnoveerd wordt. Wellicht heeft u al eens gehoord van quinoa, een Zuid-Amerikaans gewas dat in Europa de laatste jaren steeds populairder is geworden als “superfood”. “Op dit ogenblik zijn we aan het zoeken hoe je nieuwe plantaardige eiwitten zoals quinoa bij ons rendabel kan produceren”, zegt minister Crevits. “Heel veel mensen zijn geïnteresseerd om quinoa te eten, maar ze weten meestal niet dat dat van heel ver komt. Als we erin zouden slagen om de boeren van hier rendabel quinoa te laten produceren, maken we een grote sprong inzake duurzaamheid.”

Maar daarnaast mogen we ook trotser zijn op de Vlaamse producten die er nu al zijn, vindt de minister. “Zoals de Fransen fier zijn op hun kazen, zo moeten wij leren om onze appelen, peren en bieren nog meer te koesteren”, klinkt het. De minister heeft op dit moment al een engagement ondertekend met 23 organisaties, onder meer uit de landbouwsector, horeca en de handel. “We willen een aantal initiatieven nemen, zoals in onze warenhuizen plaatsen voorzien waar lokale producten aangeboden worden en we willen meer aandacht creëren voor gezonde voeding.”