Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: bijna 6.000 nieuwe bevestigde besmettingen per dag, bijna 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuis

Written by on 16 oktober 2020

Vier op de tien medewerkers ervaren meer stress op het werk door de aanhoudende coronacrisis. Een kwart geeft ook aan dat ze minder gelukkig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 2.000 medewerkers.

De meesten zijn erg tevreden over hoe de werkgever de fysieke veiligheid op kantoor garandeert. Drie op de vier werknemers zeggen daarover gerustgesteld te zijn. De regels rond afstand en hygiëne worden op de werkvloer dus goed opgevolgd, klinkt het. Meer dan de helft (52 procent) meent dat het bedrijf wel klaar is voor een tweede lockdown, mocht die er komen. Dat betekent niet dat ze denken daar zonder kleerscheuren uit te komen: 1 op de 5 werknemers vreest voor de eigen job, 18 procent vreest toch ook voor een faillissement.

Corona heeft een niet te onderschatten weerslag op het psychisch welzijn, ook op het werk. Bijna 4 op de 10 bevraagden ervaren meer stress. Ook opvallend: een kwart van de medewerkers (24 procent) geeft aan minder gelukkig te zijn. 4 op de 10 zeggen dan weer de steun van zijn/haar leidinggevende te missen.

 “Stress, onzekerheid en angst op de werkvloer werken verlammend”, zegt Tom Vlieghe, Director Acerta Consult. “Een deel van de verklaring ligt mogelijk ook in de toegenomen werkdruk en het feit dat de grens tussen werk en privé vervaagt. De mentale veerkracht raakt op door een combinatie van omgevingsfactoren zoals verminderde sociale contacten, onzekerheid over scholen, gezinsleden die in quarantaine moeten en de steeds wijzigende regels. Het vraagt veel.”