Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Japan gaat afvalwater van verwoeste kernreactor in Fukushima in zee lozen

Written by on 16 oktober 2020

Betrouwbare Japanse media melden nu dat een deel van dat afvalwater binnenkort in zee geloosd zou worden. De Japanse regering zegt dat een formele beslissing nog niet genomen is, maar dat daar ook niet te lang meer gewacht mee kan worden. 

Volgens de krant Asahi zou het overigens nog twee jaar duren vooraleer het eerste water in zee terecht zou komen. Dat moet immers eerst gefilterd worden om de meest schadelijke stoffen eruit te halen vooraleer het water verdund in de oceaan terecht zou komen. Volgens het bedrijf Tokyo Electric dat eigenaar is van de centrale, zouden alle radioactieve stoffen uit het afvalwater verwijderd worden, behalve tritium. Dat laatste is erg moeilijk weg te zuiveren en zou niet erg schadelijk zijn, aldus het bedrijf.