Current track

Title

Artist

Current show

100% Noughties

18:00 20:00

Current show

100% Noughties

18:00 20:00


Thaise regering legt met nooddecreet massale protesten tegen premier en monarchie aan banden

Written by on 15 oktober 2020

Al maanden komen bijna dagelijks demonstranten op straat in Thailand. De beweging wordt geleid door studenten. Ze eisen het aftreden van premier Prayuth Chan-ocha, de voormalige leider van de militaire junta.

Ook willen de betogers een nieuwe grondwet en dat de monarchie wordt hervormd, een groot taboe in Thailand.  Kritiek op de monarchie kan je in Thailand lange celstraffen opleveren. Woensdag kwamen de protesten tot een voorlopig hoogtepunt. Donderdagochtend vroeg werden protestleiders Arnon Nampa en Panupong Jadnok opgepakt.

(Lees voort onder de afbeelding.)