Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


“Rood” voor gevaar en “groen” voor oké: het hoe en waarom van kleurencodes

Written by on 15 oktober 2020

Maar rood kan ook negatief zijn. “Er zijn ook associaties met bloed en agressie, dus met waarschuwingen voor gevaar”, legt Brengman uit. “Dat is aangeleerd, maar het kan ook biologisch ingebakken zijn.” Denk maar aan bepaalde diersoorten die een rode kleur laten zien om te tonen dat ze op het punt staan aan te vallen.”

Rood heeft lang niet overal een negatieve connotatie: in China bijvoorbeeld is het net een heel populaire kleur. Ook de context kan mee bepalen: als je een rode zak chips ziet, weet je automatisch dat het om chips met zout gaat.

Beluister hieronder het gesprek met Malaika Brengman: