Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


President Kirgizië stapt op na onrust: “Wil niet geschiedenis ingaan als president die op eigen bevolking schoot”

Written by on 15 oktober 2020

Demonstranten eisen al twee weken het ontslag van president Zjeenbekov. Sinds de parlementsverkiezingen van 4 oktober komen tegenstanders massaal op straat. Volgens de demonstranten zijn de verkiezingen, gewonnen door de bondgenoten van Zjeenbekov, niet eerlijk verlopen. Internationale waarnemers zeggen hetzelfde.

De demonstranten bestormden regeringsgebouwen en gevangenis. Er braken rellen uit, de president kondigde de noodtoestand af, maar het geweld bleef duren. Er vielen al zeker 1 dode en meer dan 1.200 gewonden.

(Lees voort onder de afbeelding.)