Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


“Oorringen alleen voor meisjes? Geen enkel excuus dat dit nog in een schoolreglement staat”

Written by on 15 oktober 2020

“Zo raar, discriminerd, dat iemand zegt dat je iets niet mag dragen omdat je een jongen bent”, zegt Aussems vanmorgen op MNM. “We zijn in 2020, ben je meisje, jongen, of definieer je je niet, dat maakt niet uit. Je kan toch perfect naar school gaan in een outfit waarin je je goed voelt, zonder dat de school daar iets op te zeggen heeft? En al zeker niet als het gaat over jongen versus meisje. Sinds wanneer ga je daar iets aan koppelen?”

De MNM-dj wil dat scholen hun reglement eens onder de loep nemen en aanpassen. “Dit is niet meer van deze tijd. Ik denk dat dat in veel reglementen staat en dat niemand daar ooit naar kijkt en heeft willen wijzigen. Ik doe een oproep aan scholen om eens te kijken wat in hun reglement staat en of dat niet compleet gedateerd is.”

In dit geval heeft een leerling de school zelf aangeschreven. “De school reageerde dat ze het volgen jaar aan bod zullen laten komen, midden in het schooljaar kan je geen wijzigen doorvoeren. Maar het had een fijnere boodschap geweest als de school had gezegd: Weet je, doe wat je wil, we gaan daar niks op zeggen, we laten opmerkingen achterwege en we veranderen dat volgend jaar.”