Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Nieuw boek neemt aanslagen van 22 maart onder de loep: “Actieve en passieve medewerking van deel inwoners Molenbeek”

Written by on 15 oktober 2020

De auteur onderzoekt nauwgezet de band tussen terroristen en “gewone” criminelen. Die band maakt juist dat de terroristen slaagden in hun opzet. “De sleutel van hun succes was dat de harde kern van de cel voor een groot deel bestond uit professionele misdadigers met veel expertise in de sfeer van de gewelddadige vermogensmisdrijven die om de een of andere reden overtuigde aanhangers waren geworden van de islamistische ideologie.”

“Deze ideologische misdadigers hadden niet alleen persoonlijk ervaring met het offensieve gebruik van geweld, in het bijzonder zware vuurwapens, tegen burgers en overheden, maar zij waren ook gewend aan de toepassing van defensieve contra-strategieën, bijvoorbeeld de versleuteling van communicatie, het gebruik van aliassen en het bedrog bij de huur van safe houses en auto’s.”