Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Minister van Onderwijs Weyts (N-VA) bezorgd over meer online les in hoger onderwijs: “Wat met eerstejaars?”

Written by on 15 oktober 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben de Franse gemeenschap en het Franstalige onderwijs beslist om de herfstvakantie te verlengen. Dat heeft de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) gemeld. Haar Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA) vindt dat niet aan de orde in Vlaanderen.

“Met de huidige leerachterstand, de schade die werd opgelopen toen de lessen op school werden geschorst in het voorjaar, kunnen we elke schooldag goed gebruiken”, is te horen bij zijn kabinet.

In Franstalig België zal de herfstvakantie lopen van maandag 2 november tot woensdag 11 november. In Vlaanderen loopt ze tot zondag 8 november. Zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wenst geen commentaar te geven bij de stap van de Franse Gemeenschap om de herfstvakantie te verlengen tot 11 november. Ze zeggen die kwestie maandag te zullen bespreken op het geplande overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).