Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Brusselse huisarts slaakt noodkreet: “We kunnen het niet meer aan, tijd voor drastische maatregelen”

Written by on 15 oktober 2020

“Als huisarst kunnen wij ons nuttiger inzetten op een andere manier.” Wallays wil zich meer focussen op het informeren van mensen, dat blijkt immers nog altijd heel erg nodig. Daarnaast wil ze zich ook toeleggen op de triage van de ernstige gevallen die opgevolgd moeten worden en soms zelfs naar het ziekenhuis moeten. Ten slotte wil ze de patiënten die niet meer durven komen, contacteren zodat aanslepende problemen niet nog groter worden.

“De vraag is: hoe kunnen we met de capaciteit die we hebben, zoveel mogelijk mensen testen? Wij kunnen niet meer iedereen met een hoestje testen, dat is niet meer haalbaar.”