Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


VRT NWS volgde twee kankerpatiënten een jaar lang: “Je kan met heel veel miserie gelukkig zijn” 

Written by on 14 oktober 2020

“Ik vier hier vandaag mijn 30e verjaardag, het einde van de chemo en het is ook een klein beetje een afscheidsfeest voor mijn rechtertiet want die ben ik maandag kwijt.” Zo opent Valerie haar verjaardagsfeest, enkele maanden geleden. 

Twee dagen later wordt haar rechterborst geamputeerd. Al wil ze liever haar beide borsten weg. “Ik kan mij niet voorstellen dat ik met één borst ga werken. Of dat ik met één borst ga zwemmen, of met één borst ga joggen. Ik wil in balans zijn.” Met de nodige stress vertrekt ze enkele dagen voor de lockdown, naar de operatietafel.