Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Vlamingen weer meer gemotiveerd om zich aan de coronamaatregelen te houden (met dank aan de nieuwe regering)

Written by on 14 oktober 2020

Volgens de motivatiepsycholoog lag dat onder meer aan het feit dat de maatregelen in overeenstemming waren met de ernst van de situatie (wat dus bij premier Wilmès net omgekeerd was tijdens haar laatste persconferentie), maar hij wijst ook op de manier waarop er gecommuniceerd werd.

”Nieuwe mensen, een verfrissender manier van communiceren, dat kan zeker een rol spelen. Men stelde zich ook duidelijk empathisch op, erkende dat er toch een moeilijke periode in het vooruitzicht is.” En het was vooral helder, zegt Vansteenkiste, ook al een contrast met de aanpak van de vorige regering.

Maarten Vansteenkiste verwacht dat de motivatie nog zal verbeteren als de coronabarometer klaar is, die moet aantonen in wat voor fase van de pandemie we zitten en welke maatregelen dan nodig zijn: “Mensen gaan kunnen meevolgen waar we zitten in de epidemie, misschien zelf anticiperen en verantwoordelijkheid nemen.” Vansteenkiste waarschuwt wel voor paniekzaaien: “De virologen moeten niet meer zo sterk aan de alarmbel trekken.”