Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Van West-Vlaanderen tot Limburg: Vlaamse grensgemeenten niet ongerust over strengere Nederlandse coronaregels

Written by on 14 oktober 2020

In Antwerpen maken de burgemeesters zich geen zorgen over een mogelijke instroom van Nederlanders. Hier en daar komen er wel extra politiecontroles om erop toe te kijken dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Dat is onder meer het geval in Kapellen en Stabroek. “De agenten zullen alerter zijn en meer passeren langs de cafés en restaurants”, aldus Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA). “Maar meer kunnen ze niet doen, controles met stewards aan elk café en restaurant is niet mogelijk.” “Putte kermis” in Putte-Kapellen en Stabroek gaat vanavond dicht, uit voorzorg. Ook de nachtwinkels zullen worden gecontroleerd, om te vermijden dat Nederlanders daar drank kopen of op café gaan.

Iets verderop bij het Antwerpse polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo maakt ook districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) zich geen zorgen. “We hebben niet zoveel horecazaken, maar als er zich tegen alle verwachtingen in toch problemen opduiken, staat de politie paraat.”

Burgemeester Marc Van Aperen van Hoogstraten (Hoogstraten Leeft), roept Nederlanders op om niet naar België af te zakken. Hij ziet geen heil in gesloten grenzen of extra politiecontroles, net als zijn collega’s uit Essen, Kalmthout, Turnhout, Merksplas en enclavegemeente Baarle-Hertog.

In Postel bij Mol en Ravels gaat de politie wel een extra oogje in het zeil houden, maar grote problemen worden ook daar niet verwacht.