Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Man bouwt kerktoren van Berlaar na in Lego: “Mooi gebouw, zeker nu het gerenoveerd is”

Written by on 14 oktober 2020

Marijn Leuse verhuisde twee jaar geleden van Laakdal naar Berlaar en was meteen onder de indruk van de kerktoren, schrijft Het Laatste Nieuws. “Ja, ik vind dat die mooie kleuren heeft en mooi opgebouwd is, zeker nu het gebouw gerenoveerd is”, vertelt hij. Daarom besloot hij de toren – net zoals hij al deed met het station van Geel – na te bouwen met legoblokken. Het hele werk duurde net geen jaar.

“Ik moest de plannen zelf maken met foto’s en beelden van Google Streetview. Daarna moet je alles ook omrekenen naar legoblokken, want die zijn wat ze zijn, je kan ze niet breder of smaller maken”, legt Marijn uit. Hoeveel hij er nodig had, weet hij niet precies: “Het zullen er toch enkele duizenden zijn.”