Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog – Coronacijfers blijven sterk stijgen, Nederland vanavond in “gedeeltelijke lockdown”

Written by on 14 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Gemiddelde coronacijfers bijna verdubbeld

De coronacijfers in ons land blijven toenemen. Zo zijn er volgens de laatste weekcijfers gemiddeld 5.057 nieuwe bevestigde besmettingen per dag. Dat is bijna een verdubbeling (+93 procent.)

Er worden ook steeds meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis: de voorbije week werden per dag gemiddeld 152 coronapatiënten opgenomen. De week voordien  waren dat er nog 84 per dag. 

In totaal liggen er nu 1.621 coronapatiënten in het ziekenhuis, onder wie 281 op intensieve zorg. Er overlijden gemiddeld 18 patiënten per dag.

Hoe beleefden leerkrachten het bizarre begin van het schooljaar?

Moeten onze scholen overschakelen naar code oranje nu het aantal corona-besmettingen blijft stijgen? Vandaag is daar groot overleg over met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale onderwijspartners.

Maar hoe zijn de voorbije schoolweken verlopen met de strenge coronamaatregelen en de eerste leerlingen en leerkrachten thuis in quarantaine? VRT NWS blikt met vier leerkrachten terug op de bizarre start van een ongewoon schooljaar.

Bekijk hun getuigenissen in dit artikel:

Coronavirus eist hogere dodentol bij lage inkomens

Het coronavirus heeft bij de lag inkomens een hogere dodentol geëist dan bij de hogere inkomens. Dat blijkt uit een studie van de Socialistische Mutualiteiten naar de oversterfte bij haar leden tijdens de eerste coronagolf, in het voorjaar. Vergeleken met de voorbije vijf jaar, ligt het aantal extra sterfgevallen door corona ruim de helft hoger bij ouderen met een laag inkomen.

Lees meer in dit artikel:

Corona-angst duwt ons richting auto, met luchtvervuiling tot gevolg

De luchtvervuiling door verkeer in de Europese steden toont een zorgwekkende toename. Dat zegt Greenpeace naar aanleiding van een rapport met toekomstige scenario’s voor luchtvervuiling.

Als we niet uitkijken, kunnen we (op termijn) zelfs aan hogere waarden komen dan voor de coronacrisis. We lijken bang te zijn van het openbaar vervoer en dat duwt ons weer in de auto. Met alle gevolgen van dien.

Lees meer in dit artikel:

Goeiemorgen

Het blijft hard gaan met de coronapandemie. Daarom houdt VRT NWS u vandaag weer van minuut tot minuut op de hoogte van al het nieuws rond het virus. 

Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.