Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Klanten Antwerpse rosse buurt blijven weg: “Sociale drama’s bij prostituees, hun spaargeld is op”

Written by on 14 oktober 2020

Het gaat niet goed met de prostituees in de Antwerpse rosse buurt. De klanten blijven weg door de coronacrisis schrijft Gazet van Antwerpen, en dat heeft zware gevolgen. “De situatie van veel sekswerkers is op dit moment precair”, zegt Wendy Gabriëls van de organisatie Violett op Radio 2 Antwerpen. “Ons sociaal team krijgt veel vragen van sekswerkers op zoek naar hulp. We proberen hen te begeleiden en om te scholen, maar dat is niet eenvoudig. Een enkeling vindt een andere baan, bijvoorbeeld als poetshulp. Maar dat zijn de gelukkigen want de jobs liggen niet voor het rapen. De algemene economische omstandigheden maken een heroriëntering voor sekswerkers erg lastig.”