Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Geen MIA’s in 2021 door coronacrisis, wel “week van de Belgische muziek” om sector te steunen

Written by on 14 oktober 2020

VRT en VI.BE zijn ervan overtuigd dat een sterke editie van de MIA’s in 2022 mee kracht zal geven aan de heropstart van de muzieksector.  “Je kan er niet omheen dat 2020 de geschiedenis in zal gaan als een gebroken muziekjaar. Er zijn beduidend minder releases en het livecircuit is zo goed als onbestaand”, zegt VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans, die de MIA’s mee organiseert.

‘De muzieksector is werkelijk verlamd. Een groot muziekfeest organiseren zoals de uitreiking van de MIA’s elk jaar, is omwille van de gekende gezondheidsrisico’s niet aangewezen, en daarnaast ook praktisch en financieel moeilijk haalbaar. We willen de sector dan ook op een andere manier ondersteunen dit jaar.”

In plaats van een feestelijke awardshow op 11 februari 2021 komt er een alternatief: “de week van de Belgische muziek”. Tijdens die week zal de focus extra liggen op artiesten en nummers van bij ons, om de muzieksector zo een hart onder de riem te steken. Wat er precies te gebeuren staat tijdens die week, is nog niet bekend.

“Om de week van de Belgische muziek de nodige weerklank te geven, willen we verschillende spelers uit de muziekwereld betrekken bij dit project. Door samenwerking kan de zwaar getroffen muzieksector tijdens die week de aandacht krijgen die ze verdient”, zegt Luc Nowé, directeur van VI.BE, aanspreekpunt voor de muzieksector en mede-organisator van de MIA’s.