Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Frankrijk roept noodtoestand op vlak van volksgezondheid uit

Written by on 14 oktober 2020

“We moeten reageren, want de toestand is zorgwekkend”,  zei Macron. “Het virus bevindt zich overal in Frankrijk.”

Door ’s avonds een uitgaansverbod in te stellen, hoopt de Franse president de economie draaiende te houden. Hij belooft ook steunmaatregelen voor de sectoren die getroffen worden door de avondklok, zoals de horeca en de uitbaters van bioscoop- en theaterzalen.

Er komen geen beperkingen op het vlak van mobiliteit. Verplaatsingen tussen de regio’s blijven toegelaten. De Fransen kunnen met Allerheiligen ook gewoon met vakantie gaan, zolang ze de coronaregels maar respecteren. Wel vraagt dat president dat bedrijven indien mogelijk vaker gebruik gaan maken van telewerk, bij voorkeur “twee tot drie dagen per week”.