Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Duwt corona-angst ons weg van openbaar vervoer richting auto? “Heel slecht nieuws voor gezondheid en klimaat”

Written by on 14 oktober 2020

“Vooral sinds september gaat het in sterk stijgende lijn. We zien dat veel mensen het openbaar vervoer mijden door corona-angst, en dat ze weer sneller de auto nemen. En dat is heel slecht nieuws voor onze gezondheid, door de luchtvervuiling, maar evengoed voor het klimaat.”

Leerlingen en studenten zouden door de overvolle bussen en trams minder makkelijk voor het openbaar vervoer kiezen, wat het autoverkeer doet toenemen, maar ook voor vrijetijdsverkeer zou de auto vaker worden ingeschakeld.  

Als we niet uitkijken, komen we na de coroncrisis met meer verkeer te zitten dan ervoor, is de boodschap: “We staan met onze mobiliteit op een kantelpunt in deze coronacrisis: als we dit niet kunnen doen keren in de komende maanden, kunnen we in post-corona wel eens met meer ongezonde uitlaatgassen en meer CO₂ van ons verkeer zitten dan voor corona.”