Current track

Title

Artist

Current show

100% Noughties

18:00 20:00

Current show

100% Noughties

18:00 20:00


Al 80 besmettingen in woonzorgcentrum Andante in Menen 

Written by on 14 oktober 2020

In het woonzorgcentrum doen ze er alles aan om te blijven werken.  Medewerkers die positief hebben getest en nog geen symptomen hebben, blijven de besmette bewoners verzorgen, zegt schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA): “Personeelsleden die besmet zijn, die niet ziek zijn, mogen blijven werken in de COVID-afdeling waar ze natuurlijk geen andere mensen kunnen besmetten, want die zijn al besmet. “

Volgens de schepen blijft de dienst dus gewaarborgd en mogen ze niet panikeren. Maar ze moeten roeien met de riemen die ze hebben: “Als wij alle personeelsleden die besmet zijn vervangen en – wij hopen dat ze niet allemaal ziek worden natuurlijk – dan gaan wij nog een groter probleem hebben met personeel dan wij nu al hebben.”

Ook in het woonzorgcentrum Het Gulle Heem in Gullegem bij Wevelgem hebben 17 bewoners en 5 personeelsleden positief getest op corona.