Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Zwarte Amerikaan die vastgebonden aan politiepaard moest stappen, eist een miljoen dollar schadevergoeding

Written by on 13 oktober 2020

De videobeelden werden verspreid op het internet en hebben tot grote verontwaardiging geleid. Ze doen denken aan slaven die ooit op die manier achter paarden werden gevoerd en het gaat om praktijken die ook na de afschaffing van de slavernij nog lang schering en inslag waren in de VS, vooral dan in de zuidelijke staten zoals Texas. Dat is overigens een van de laatste staten waar de slavernij werd afgeschaft.

Het incident komt op een ogenblik dat in de Verenigde Staten massaal geprotesteerd wordt tegen racisme en politiegeweld, vooral dan tegen zwarten en andere minderheden. Ook dat thema is steeds meer een onderdeel van de kiescampagne geworden.