Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Viel de euro van de Walen te laat? “Antwerpse cijfers deze zomer hielden Vlaanderen meer alert”

Written by on 13 oktober 2020

Ook biostatisticus Geert Molenberghs vindt de situatie in Louvain-la-Neuve alarmerend. “Vandaag is 2 procent van de studenten er besmet. Dat is hetzelfde cijfer als in het Brusselse Molenbeek. Een week geleden was het nog 1 procent”, zegt hij. “Nochtans, als je kijkt naar de provincie Waals-Brabant, zou je het omgekeerde verwachten. De provincie is welstellend op sociaal-economisch vlak, er zijn niet al te veel steden, het is er landelijk en open”, gaat Molenberghs verder. “Dit is een zeer ernstige situatie, dit is niet houdbaar. De incidenties zijn veel te hoog om toeval te zijn.”