Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Toerist die door corona al zeven maanden vastzit in Peru, mag als eerste en enige Machu Picchu bezoeken

Written by on 13 oktober 2020

“Hij was speciaal naar Peru gekomen om Machu Picchu te bezoeken”, zei minister van Cultuur Alejandro Neyra op een virtuele persconferentie. “Hij kreeg van ons de toelating, zodat hij dit kon doen voor zijn vertrek naar Japan.” De minister kondigde eveneens aan dat de site volgende maand weer zal opengaan voor toeristen.

“We bevinden ons echter nog middenin een pandemie. We zullen daarom alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen.” Machu Picchu heeft een maximale capaciteit van 675 bezoekers per dag. Er zou maar 30 procent van die capaciteit worden toegelaten. Een concrete datum voor de heropening is er nog niet.

Peru heeft volgens de Amerikaanse Johns Hopkins University meer dan 849.000 bevestigde besmettingen met het coronacirus. Iets meer dan 33.000 mensen zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting. Langzamerhand worden vluchten naar andere landen weer hervat, maar de toeristische industrie in Peru is volledig ingestort.