Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Rudi De Kerpel neemt ontslag als afgevaardigde bij VRT na “integriteitsbreuk”

Written by on 13 oktober 2020

Daarbij verwijst hij naar een recent en kritisch rapport dat Audit Vlaanderen opmaakte na het conflict aan de top van de openbare omroep eind vorig jaar. “Het recente rapport dat opgemaakt werd door Audit Vlaanderen maakt daar in haar rapport melding van onder de noemer “integriteitsinbreuk””, zegt De Kerpel daarover.

“Het mandaat van lid van de Raad van Bestuur en gemeenschapsafgevaardigde van de Vlaamse regering houdt in dat men geen zaken mag doen met het bedrijf waar men een mandaat uitoefent en of controleert. Ondanks het feit dat ik daar nooit eerder op gewezen ben diende ik hiervan op de hoogte te zijn.”