Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


President Trump houdt eerste verkiezingsrally na coronabesmetting: “Ik voel me zo krachtig”

Written by on 13 oktober 2020

Precies drie weken voor de verkiezingsdag van 3 november hebben al iets meer dan tien miljoen Amerikanen hun stem uitgebracht. Dat meldt het Elections Project van de Universiteit van Florida die de opkomstcijfers van de verkiezingen onderzoekt. “Dat gebeurde grotendeels via de post, maar ook stembureaus zijn al open in enkele staten”, zegt Soenens.

Zo gingen maandag in de staat Georgia de stembussen open en stonden er op sommige plaatsen lange rijen, melden Amerikaanse media. Florida is tot nu toe koploper met ruim 1,6 miljoen vroege stemmers.

Het grote aantal is te verklaren door de uitbreiding van de mogelijkheden om per post te stemmen vanwege het coronavirus. De vroege kiezers willen drukte bij de stembureaus vermijden. Een andere verklaring voor het hoge aantal is volgens het Elections Project dat veel mensen hun mening al hebben gevormd.