Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Bart De Wever is als enige kandidaat voor nieuwe termijn als N-VA-voorzitter

Written by on 13 oktober 2020

De kandidaturen voor het voorzitterschap moesten voor 12 oktober 2020 worden ingediend. De leden zullen digitaal of per brief kunnen stemmen van 26 oktober tot en met 1 november. De resultaten worden bekendgemaakt op 14 november.

Vorige maand keurde de partijraad van de N-VA een statutaire afwijking goed waardoor De Wever zich opnieuw kandidaat kon stellen voor het voorzitterschap. Volgens de partijstatuten mag een voorzitter maximaal twee termijnen aanblijven.

De Wever leidt de N-VA al sinds 2004 en kreeg al drie keer een uitzondering. Daardoor komt nu een zesde mandaat in het verschiet. Hij zou de partij dan kunnen runnen tot 2023.