Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Armenië en Azerbeidzjan blijven doorvechten om Nagorno-Karabach, ondanks bestand, drone stort neer in Iran

Written by on 13 oktober 2020

Toch lijkt Moskou vooralsnog niet in staat om Armenië en Azerbeidzjan tot bedaren te brengen. Rusland heeft met beiden goede relaties. Moskou heeft een militair bijstandsakkoord met Armenië en heeft daar ook een kleine militaire post. De meeste Russen en Armeniërs zijn christenen, maar tegelijk zijn er voor Rusland ook de economische en strategische (olie en gas) belangen in Azerbeidzjan en de Kaspische Zee.

Nog iets: Moskou lijkt wat te talmen met zijn steun aan Armenië en wellicht heeft dat te maken met het aan de macht komen van president Nikol Pasjinian twee jaar geleden en die is minder uitgesproken pro-Rusland dan zijn autoritaire voorgangers. (Lees verder onder de foto).