Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


“Van haar tot pruik”: Radio 2-reporter Kirsten knipt haren nadat vriendin kanker had gekregen

Written by on 12 oktober 2020

Sophie ging er tegenaan, vol goede moed, stapje per stapje. Elke chemotherapie voelde voor haar als een overwinning. Natuurlijk waren er voor haar ook ontzettend moeilijke momenten: een lichaamsdeel moeten afgeven, je lichaam opnieuw leren aanvaarden en de nevenverschijnselen van de chemotherapie. Eén daarvan was haarverlies.

Sophie besliste niet te wachten tot haar haar vanzelf begon uit te vallen, maar liet het afscheren en koos voor een pruik. “Dat zag er in het begin wat gek uit, ik wist natuurlijk dat ze een pruik droeg, maar ik weet niet of veel andere mensen het doorhadden. Voor haar was het een dubbel gevoel, het was niet fijn om die pruik te dragen, maar anderzijds gaf het haar wel vertrouwen om weer tussen de mensen te komen”, zegt Kirsten.