Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Staking gevangenissen: vakbonden gaan voorstellen gevangeniswezen verdedigen tegenover achterban

Written by on 12 oktober 2020

Verder stelt het gevangeniswezen voor dat gedetineerden die terugkeren uit penitentiair verlof 24 uur op de cel moeten verblijven tot de eerstvolgende doktersconsultatie. “Ze dienen op de zevende dag na terugkeer een COVID-test te ondergaan”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen, in een persberischt.

Tot slot zouden gedetineerden verplicht een mondmasker moeten dragen als ze hun cel verlaten. “Er wordt extra aandacht gevraagd voor de handhaving van het respecteren van de hygiënische voorschriften door gedetineerden en personeelsleden.”

Volgens de woordvoerster van het gevangeniswezen hebben de bonden zich ertoe geëngageerd om de voorstellen bij hun achterban te verdedigen. Alain Blancke, vakbondsman van ACV Openbare Diensten, bevestigt dat. Hij zegt dat het overleg “constructief” is verlopen en dat het gevangeniswezen met de voorstellen tegemoetgekomen is aan een groot deel van de eisen, “zeker op korte termijn”. Maar Blancke is ook tevreden met wat op tafel ligt voor de langere termijn, al is het de bedoeling daar nog verder over te overleggen.