Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Schokkende beelden van mishandeling van arrestanten in Wit-Rusland. Politie dreigt met scherp te schieten

Written by on 12 oktober 2020

Het Wit-Russische ministerie van Binnenlandse Zaken dreigt dat de politie voortaan ook dodelijke wapens mag inzetten tegen de demonstranten. In een videoboodschap zegt de eerste plaatsvervanger van de minister van Binnenlandse Zaken dat de betogers “geradicaliseerd” zijn.

“De protesten, die hoofdzakelijk naar Minsk verschoven zijn, zijn georganiseerd en extreem radicaal,” zegt plaatsvervanger Gennadi Kazakevitsj. “De ordetroepen zullen de straten niet verlaten en, indien nodig, speciaal materieel en militaire wapens inzetten.” 

Onder de videoboodschap zijn enkele korte beelden gemonteerd van demonstranten die plastic flesjes naar de zwaarbewapende ordetroepen gooien en van een brandje op een kruispunt.