Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Nog geen jaar na overname van Blokker-winkels: Mega World zoekt bescherming tegen schuldeisers

Written by on 12 oktober 2020

Vakbondssecretaris Marc Jacobs van ACV Puls maakte het nieuws bekend aan persagentschap Belga. Mega World nam in februari van dit jaar nog 123 Belgische Blokker-winkels over. Daardoor konden 670 mensen hun baan behouden. De vakbonden kregen toen ook de garantie dat er tijdens het eerste jaar geen banen zouden sneuvelen of winkels gesloten zouden worden.

Maar de voorbije maanden werd alsmaar duidelijker dat Mega World zelf in slechte papieren zit. De keten zou betalingsmoeilijkheden hebben en enkele weken geleden weigerde de bedrijfsrevisor het jaarverslag goed te keuren. Mega World zou ook niet alle belastingen en RSZ-bijdragen hebben betaald.

Wat de vraag om bescherming tegen schuldeisers voor de Belgische Blokker-winkels en de 670 werknemers in ons land zal betekenen, is nog niet duidelijk. De Nederlandse eigenaar Dirk Bron wees voor de ondernemingsraad naar de coronacrisis als oorzaak voor de financiële problemen. “Maar we doen er alles aan om de zaak te redden”, zei hij tegen Het Nieuwsblad.