Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Nieuwe uitbraak van coronavirus in China: alle negen miljoen inwoners van de havenstad Qingdao worden getest

Written by on 12 oktober 2020

Het gaat om de tweede massale test van een miljoenenstad. In mei waren ook al eens alle 11 miljoen inwoners van de stad Wuhan, de oorsprong van het virus, getest. Deels wil China zo wel aantonen dat het massaal kan testen om het virus te bedwingen en dat als contrast met de aanpak in het Westen die door het regime in Peking sterk wordt bekritiseerd.

Anderzijds is het regime erg beducht voor een nieuwe uitbraak van corona in eigen land. Er wordt vooral gevreesd dat het virus zou verspreid zijn door het massale rondreizen van Chinezen na het Maanfestival en de nationale feestdag vorige week. Tijdens die zogenoemde “Gouden Week” hebben Chinezen betaalde vakantie en bezoeken tientallen miljoenen mensen hun familieleden. Toen zouden miljoenen mensen Qingdao bezocht hebben.