Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Nieuwe 48 urenstaking in de gevangenissen, vakbond vraagt meer coronatesten

Written by on 12 oktober 2020

Om 6 uur vanmorgen hebben de personeelsleden van de christelijke gevangenisvakbond ACV het werk voor 48 uur neergelegd. Ze vinden dat de gedetineerden die de gevangenissen even hebben mogen verlaten, voor een penitentair verlof of een uitgaansvergunning, niet voldoende worden opgevolgd.

“Nu is het zo dat gedetineerden die terugkomen enkel worden gezien door een dokter in de eerste 24 uur”, zegt Alain Blancke van het ACV. “Vertonen ze geen symptomen, gaan ze terug op cel tussen de andere gedetineerden en is er geen preventieve quarantaine. Maar er zijn natuurlijk ook gedetineerden die terug kunnen keren en besmet zijn, maar geen symptomen vertonen.”