Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


Ministervan Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil scholen volledig openhouden: “Dat is het veiligste voor iedereen”

Written by on 12 oktober 2020

De besmettingscijfers exploderen, maar Ben Weyts houdt vast aan die code geel, tenzij dan voor enkele scholen of klassen die wel degelijk in quarantaine gaan. Maar een verstrenging voor heel Vlaanderen? Nee, dat wil hij niet. 

“We hebben hard gevochten om de scholen open te krijgen, en ik wil die open houden. Dat is het veiligste voor iedereen. In de scholen worden de maatregelen goed opgevolgd, de draaiboeken werken, en de besmettingen vallen mee”, zegt hij in “De ochtend” op Radio 1.

En ja, zegt Weyts, er zitten scholen en klassen in quarantaine. “Maar dat zijn er een tiental, op een totaal van 4.000. Maar dit is vooral een teken dat het systeem werkt. Indien nodig treden we kordaat op.”

Besmette leerlingen of leerkrachten, zo zegt Weyts, hebben die besmetting ook vaak buiten de schoolmuren opgelopen, in de vrije tijd. Dat zou het contactonderzoek uitwijzen. “Als de hele samenleving zo goed de maatregelen zou respecteren als het onderwijs, dan zaten we nu in een andere situatie.”