Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


“Groei in coronacijfers is echt beangstigend”: zijn er nog strengere maatregelen op komst? En welke dan?

Written by on 12 oktober 2020

Zijn er dan al problemen opgedoken bij sportclubs? “Het klopt dat er in het verleden meerdere uitbraken zijn gemeld die gelinkt zijn aan de beoefening van een recreatieve sport, zoals voetbal- of andere clubs”, zegt viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het lijkt erop dat die besmettingen niet zozeer te maken hebben met de beoefening van de sport zelf, wel met wat er vooraf en nadien gebeurt. “Zo wordt er soms gecarpoold met leden van verschillende gezinnen, zonder mondmasker.” 

Maar ook het kantinebezoek na de wedstrijd baart Van Gucht zorgen. “Zo’n kantine wordt vaak uitgebaat door vrijwilligers, het is er minder professioneel dan in de horeca. Vaak is het er na een match een overrompeling, is de organisatie wat moeilijk.” 

“Wanneer u ondervindt dat er te veel volk in zo’n kantine zit, wanneer de afstand niet kan worden gegarandeerd, wanneer er aangeschoven wordt: ga daar dan best niet binnen. De ventilatie is daar meestal ook niet optimaal. Dus bij de minste twijfel, vermijd om de kantine te betreden.”