Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Woonzorgcentrum in Ieper noteert “kleine vloedgolf” (47 besmettingen op 3 dagen): “Elke shift erbij is heel moeilijk”

Written by on 10 oktober 2020

“Anderhalve week geleden werden wij geconfronteerd met de eerste bezoekers die na een positieve test melding hadden gemaakt dat ze toch bij vader of moeder langsgekomen waren. Sinds vorig weekend hebben we dan een waterval aan positieve resultaten”, legt Man uit in “De ochtend” op Radio 1. Maar het zijn volgens hem niet alleen potentieel bezoekers die het coronavirus letterlijk binnenbrengen. Man spreekt ook over personeel tot zelfs vrachtwagenchauffeurs toe die de leveringen doen. 

De testresultaten kwamen ook vrij laat binnen bij Huize Zonnelied. “We hadden een afspraak met Zorg en Gezondheid op dinsdagochtend. Alle medewerkers en bewoners zijn toen getest, maar we hebben tot gisteren helaas moeten wachten om het merendeel van de resultaten te kennen. Van een 7-tal mensen heb ik nog altijd geen resultaat”, zegt Man.