Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


President Trump houdt verkiezingsspeech op balkon Witte Huis, Björn Soenens: “Primeur voor Amerikaanse president”

Written by on 10 oktober 2020

“Trump zei opnieuw dat het coronavirus zal verdwijnen, maar gisteren vielen er nog 900 doden door het coronavirus in de VS en er werden ook 60.000 nieuwe besmettingen bekendgemaakt”, weet Soenens.

Donald Trump was eind vorige week na een besmetting met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, maar mocht daar maandag alweer weg. Het is niet duidelijk of de president momenteel nog besmettelijk is.

Vanaf volgende week wil hij in elk geval weer voluit campagne voeren voor de presidentsverkiezingen van 3 november. Hij wil maandag mensen toespreken op een vliegveld in Florida. Ook gaat hij volgens zijn campagneteam komende week naar Iowa en Pennsylvania.

Tijdens het event aan het Witte Huis droegen de meeste mensen een mondmasker, maar uit foto’s die genomen zijn voordat de menigte naar het Witte Huis werd geleid, blijkt dat er toen van mondmaskers nog weinig sprake was: